Buurtpreventieteam (BPT)

13439047_1199822620089040_6967517402516634535_n

Het buurtpreventieteam Duiven West (BPT Duiven West) is gestart in januari 2015.

Dit om de veiligheid en het gevoel van veiligheid in de wijk Duiven West te verbeteren c.q. te verhogen. Wij zijn een onderdeel van de wijkraad en werken samen met de politie, gemeente en vrijwilligers.

De vrijwilligers lopen in de wijk diverse rondes op verschillende tijden. De rondes en tijden zijn naar eigen inzicht in te vullen. Zij lopen langs drukke straten maar ook de stegen en afgelegen plekken worden niet vergeten. Ze zijn herkenbaar aan hun lichtgevende hesjes met achterop de opdruk BPT Duiven West en een zaklamp voor de donkere plekken.

Als er iets gesignaleerd wordt wat in de ogen van de loper niet klopt dan kan men de politie bellen of op de speciale whatsapp-groep van de BPT lopers of op de nieuwe OPEN whatsapp-groep van WIJK-BPT-DUIVEN-WEST zetten.

Mocht men twijfel hebben over een situatie en/of hoe te handelen kan men altijd contact opnemen met de coördinator(s). Het is de bedoeling dat men de eigen veiligheid altijd in het oog houdt.

Natuurlijk zijn nieuwe vrijwilligers om bv. te lopen altijd van harte welkom. Mocht je verdere informatie willen en/of je willen aanmelden dan kan dat via e-mailadres bpt@wijkraadduivenwest.nl  of telefonisch via telefoonnummer 06-36393206.

Het buurtpreventie team heeft ook Facebook